Το Πρόγραμμα "Παιδική HELMEPA" προσφέρει στους μαθητές που συμμετέχουν εθελοντικά την ευκαιρία να αποκτήσουν μια "πρακτική" περιβαλλοντική ενημέρωση για περίοδο 12 μηνών που αρχίζει κάθε 1η Σεπτεμβρίου.

Οι γνώσεις που αποκτά συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα "Παιδική HELMEPA" κάνουν ένα σημερινό παιδί να γίνει ένας υπεύθυνος και περιβαλλοντικά συνειδητός αυριανός πολίτης που θα τον διακρίνει :
σεβασμός στο περιβάλλον,
συναίσθηση της αξίας του να είναι εθελοντής,
άφοβη ανάληψη πρωτοβουλίας,
κατανόηση της σημασίας που έχει η κοινωνική συνεργασία,
προθυμία άμιλλας με ευγενικές αρχές,
Υιοθεσία - Εθελοντικός καθαρισμός ακτής
Ενημερωτικό υλικό HELMEPA - Εθελοντικός καθαρισμός ακτής
Επίσης, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον κόσμο της ναυτιλίας και να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες για τον δυναμικό αυτό επιχειρηματικό χώρο, στον οποίο οι Έλληνες πρωτοστατούν διεθνώς. Στο χώρο της ναυτιλίας συνεχώς εφαρμόζονται οι εξελίξεις της υψηλής τεχνολογίας και αναπτύσσονται διεθνείς σχέσεις που προάγουν το παγκόσμιο εμπόριο και την ειρηνική συνεργασία. Τα σημερινά παιδιά όπως είναι φυσικό, θα διαδεχθούν κάποια μέρα τα στελέχη της βιομηχανίας, είτε σαν Αξιωματικοί του Εμπορικού Ναυτικού επάνω στα ελληνόκτητα πλοία είτε σαν τεχνοκράτες σε διαχειρίστριες εταιρείες, ναυπηγεία, νηογνώμονες και αλλού.
Τέλος, μέσω συνεργασιών με φορείς όπως το Lloyd's Register Foundation (the Foundation), ενσωματώνονται στην Παιδική HELMEPA νέα στοιχεία φέρνοντας τα παιδιά σε επαφή με κλάδους της επιστήμης, της τεχνολογίας και των μεταφορών.
Τοποθέτηση Πινακίδας

Ετσι, το πέρασμα των παιδιών μέσα από το Πρόγραμμα της Παιδικής HELMEPA ίσως τα βοηθήσει και στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

 
 
 
Αθήνα,